fbpx
Osteopatia, fysioterapia, hieronta ja valmennus Helsingin keskustassa.

Myydyimmät tuotteet

Soita tänään
LA – SU KLO 10-17
Lähetä sähköposti

Blog

osteopatia valmennus hieronta kamppi helsinki

Tanssi kohti elämää!

Heips.
Taas olisi aika pistää uutta tekstiä tulille. Eilen tuli törmättyä uutiseen jossa Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkija Hanna Poikonen kertoo tanssin vaikutuksesta ihmiseen.
Voit lukea artikkelin tästä linkistä.

Indeed. Samaa mieltä olemme että tanssi on yksi parhaista tavoista kehittää aivoja kokonaisuutena. Aistimukset pakottavat aivojen eri osat reagoimaan ja tanssi tekee ihmiselle hyvää psykomotorisesti. Tanssi sopii niin nuoremmille kuin vanhemmillekin.

Tutkimus joka julkaistiin Frontiers in Human Neuroscience:ssa viime vuonna, tutkittiin tasapainon ja hippokampuksen volyymin muutoksia vanhemmilla 63-80 -vuotiailla aikuisilla tanssin ja muun kuntoharjoittelun tuloksena 18 kuukauden periodin aikana. Tutkittavina olleet tapasivat kahdesti viikossa 90 minuutin ajan ensimmäisen 6 kuukauden ajan ja sitten kerran viikossa seuraavan vuoden ajan.

Tanssitunteihin sisältyi jatkuvasti muuttuva koreografia joissa oli mukana hyppyjä ja hypähtelyä, pään kääntämisiä sekä mm mambo-askeleita. Kuntoharjoittelu koostui kestävyys-, voima- ja liikkuvuusharjoittelusta. Kaikki tutkimukseen osallistuneet kävivät läpi aivokuvantamisen sekä asentoon vaikuttavia kontrolliharjoitteita.

kehonomi kamppi helsinki osteopatia hieronta valmennus

Tutkimuksen päätteeksi tutkijat havaitsivat merkittävän nousun vasemman puoleisen hippokampuksen koossa. Tanssineella otantaryhmällä kuitenkin huomattiin nousua koko hippokampuksen alueella.

Hippokampus herättää kiinnostusta siinäkin mielessä että juuri tämä aivojen osa reagoi normaaliin ja myös patologiseen ikääntymiseen. Hippokampus on avainasemassa kognitiivisissa toiminnoissa kuten muisti tai oppiminen ja se vastaa sensorimotorisesti myös tasapainosta eli siitä toiminnallisesta ominaisuudesta joka suoraan vaikuttaa kaikkeen fyysiseen tekemiseen ja myös elämänlaatuun.

Tanssijoiden koordinaatio ja tasapainokyky paranivat huomattavasti vertailuryhmään eli kuntoharjoittelijoihin nähden, käy ilmi samaisesta tutkimuksesta.

Tanssi vapauttaa kokolailla. Kokeile vaikka.. sillä ei ole väliä osaatko tanssia vai et. Se on ensinnäkin loistava kuntoilumuoto tai oheistreeni ja myös emotionaalisesti piristävää.

Kiitos ajastasi että jaksoit lukea tämän.

Personal Training

Treenaa laadukkaasti ja tehokkaasti kansainvälisesti sertifioitujen valmentajien avulla. Lähestymme valmennettavaa aina yksilönä emmekä usko formaatteihin ellei niille löydy todennettua ja käytössä olevaa perustetta. Pitkällinen urheilu- ja valmennustaustamme antaa meille työkalut joihin sinä asiakkaana voit huoletta nojata.

Mikä tekee meistä oikean valmentajan sinulle? 

  • Olemme kv sertifioituja valmentajia. Meidät on akkreditoitu mm NCCAn, DEACn sekä erepsin ja EQFn vaatimusten mukaisesti.
  • Ymmärryksemme anatomiasta ja treenaamisesta ei ole vain kirjoista opittua vaan pohjaamme osaamisemme toiminnalliseen anatomiaan. Me pyrimme kertomaan sinulle valmennettavana olennaisia asioita siitä mitä sinun tulee tietää omasta kehostasi, jotta sinun on helpompi analysoida omaa tekemistäsi.
  • Aivan kuten sinä, myös me ja lukuisat valmennettavamme olemme kohdanneet elämässämme haasteita joiden kanssa sinäkin saatat kamppailla. Tämä antaa meille perspektiiviä ja ymmärrystä. Olemme toki vaativia emmekä päästä sinua helpolla mutta vaikeuksien voittaminen tulee ehdottomasti myös helpommin silloin kun tekemisessä on iloa ja naurua.
  • Ja jos mieluummin treenaat yksin vaikkapa kotona, meillä on siihenkin täydellinen ratkaisu. Etävalmennusapplikaatiomme ja -alustamme ansiosta sinulla ei ole enää YHTÄÄN AINOAA HYVÄÄ SYYTÄ jättää treeniä väliin! Edes karanteenissa.

Fysioterapia / Lantiopohjan fysioterapia

Vastaanotolle voi tulla tuki- ja liikuntaelimistön ongelmissa. Tyypillisiä ongelmia ovat erilaiset niskan, selän ja raajojen kiputilat, toiminnan ongelmat sekä leikkausten ja vammojen jälkitilat. Vastaanotolle voi tulla myös lantionpohjan toimintahäiriöiden sekä suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Siinä hyödynnän myös kuvantavaa ultraääntä sekä tarvittaessa EMG-mittausta. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.
Lue lisää fysioterapian kela-korvattavuudesta klikkaamalla allaolevasta linkistä.

HINTA 70€


VARAA HETIKela-korvaus

FMS-liikeanalyysi

FMS on liiketesti heikkouksien selvittämiseen. Kehon hallinta ennen kuormitusta
voidaan tarkistaa FMS:n ja siitä saatujen tulosten avulla.

Testipatteri sisältää 7 eri liikettä joiden perusteella pisteytetään suoritus. Ota mukaan sisäkengät ja vaatetus joka sallii liikkumisen.

Voice Well

Vastaanotolla keskitytään hengityksen, äänentuoton ja purentaelimistön ongelmiin. Tästä hyötyvät erityisesti äänenkäytön ammattilaiset (näyttelijät, laulajat, opettajat, luennoitsijat yms.). Se sopii erinomaisesti myös hampaiden narskuttelusta ja purentalihasten jännittämisestä kärsiville henkilöille sekä hengittämisen ongelmissa. Huomio on yleensä rintakehän, kaulan ja pään alueella, mutta sitä laajennetaan muille alueille aina tarpeen mukaan.

HINTA 70€/h


VARAA HETI