fbpx
Osteopatia, fysioterapia, hieronta ja valmennus Helsingin keskustassa.

LA – SU KLO 10-17
Soita tänään
Lähetä sähköposti

Myydyimmät tuotteet

Soita tänään
LA – SU KLO 10-17
Lähetä sähköposti

Blog

osteopatia hyvinvointi koronan keskellä, KORONA, ROKOTTEET JA VASTUSTUSKYKY LYHYESTI, Kehonomi Helsinki

KORONA, ROKOTTEET JA VASTUSTUSKYKY LYHYESTI

Tässä hieman pelonsekaisin tuntein seuraillaan tartuntatilannetta näin pienyrittäjien näkökulmasta ja tästä syystä ajattelinkin kirjoitella hieman hyvinvoinnista näin haastavana aikana. Hetken ehti näyttää siltä että jokohan tämä pandemia olisi taitettu, ainakin pahimman osalta. Tosin näinhän se menee että variantteja tulee ja menee ja jossain siinä välissä koitetaan vähän elääkin.

Koko pandemia on aiheuttanut sen että nyt ei tunnuta taistelevan vain virusta vastaan vaan myös toisiamme vastaan; syyllistäen ketä kutakin siitä jos joku ei rokotetta halua ottaa, niiden syistä, seurauksista ja tiesvaikkamistä.

Ihan suoraan sanottuna näin itsekin ajattelin alkuun että en todellakaan ota rokotetta joka on kehitetty alta aikayksikön, tietämättä kuinka virus käyttäytyy, mitä rokote tekee vastustuskyvylle vs mitä virus tekee immuniteetille. Tällä hetkellä uskon että jos voisi saada viruksen tartuttamatta muita, olisi tämä kenties paras tie immuniteettiin. Itse otin kuitenkin rokotteen ensimmäiset kaksi kierrosta, tutkittuani hieman lisää asiasta.

Kävi ilmi että koronaviruksia on tutkittu jo yli 50 vuotta joten ei ne rokotteet ihan tyhjästä tulleet..sekä SARS että MERS toimivat laukaisualustana näille nykyisille rokotteille. Big pharman firmoilla vaan oli eniten resursseja tuottaa nämä rokotteet, vai meniköhän se niin että patenttia kun ei avattu muille kuin näille BP-toimijoille, vedoten juurikin valmistusprosessin puhtauteen jne. Muutenhan olisi saattanut olla useitakin rokotevalmistajia ja tilanne maailmalla kenties valoisampi. Seurasin Covid-19 -pandemian puhjettua useita riippumattomia tutkijoita jotka antoivat omat datansa muiden käyttöön joten siltä osin parviäly lienee tuottanut ihan toimivaa tavaraa. Nähtäväksi jää.

Disinformaatio, illuminatiteoriat, median yksipuolinen viestintä ym ovat myös aiheuttaneet monelle tuskaa taiteillessaan sen välillä ottaako piikin vai eikö. Toisia ajaa puhdas pelko etenkin narkolepsia-tapausten ollessa tuoreehkossa muistissa edellisen pandemian tiimoilta. Voiko näitä ihmisiä syyttää etteivät suostu ottamaan rokotetta? Mielestäni se on ylimielistä ja epäkunnioittavaa niitä kohtaan joilla tällainen pelko taustalla. Toki arvosteluakin ajaa pelko ja epävarmuus tulevaisuudesta. Monen mielestä tuntuu silti olevan kansalaisvelvollisuus totella kyseenalaistamatta ja epäilemättä. Varmaan joku vetää testitikun nenään tästäkin että nostan asiaa esille. Itse en halua kuitenkaan vähätellä kenenkään pelkoa.

Mistä vastustuskyky tulee?

Vastustuskyvyn uskotaan olevan peruja niin sikiön kehittymisvaiheista kuin myös lapsuudesta. Mitä enemmän käsittelee lapsena bakteereja, sitä paremmin immuniteettijärjestelmä toimii. Ympäristön toksisuus, raskasmetallit, ilmansaasteet, prosessoidut elintarvikkeet, liikkumattomuus, elintavat..näistä koostuu se sillisalaatti jota vastuskyvyn heikentymiseen tarvitaan. Stressi on myös omiaan heikentämään rajustikin immuniteettia. Stressistä ja sen hoitamisesta hengittämällä puhuin aiemmin Telian vieraana.

Itseasiassa olen miettinyt myös huippu-urheilijoita joihin flunssa saattaa iskeä kovinkin, niin että useampi kuukausi menee toipuessa. Jos elää koko ajan puritaanin tavoin, ei elimistö joudu käsittelemään epäpuhtauksia tai tilanteita ja tällöin myös koko immuniteetti saattaa romahtaa. Onhan näistäkin tutkimuksia että kun vedetään itseään äärirajoille, alipalautuminen ja unen vähyys johtaa solun välitysaineen, sytokiinin vähenemiseen ja tämä taas johtaa sairasteluun.

osteopatia hyvinvointi koronan keskellä, KORONA, ROKOTTEET JA VASTUSTUSKYKY LYHYESTI, Kehonomi Helsinki

Koronapandemian tai minkä tahansa flunssan jyllätessä sitten panikoidaan ja huudetaan facessa niitä vitamiineja, hunajaa ja valkosipulia..ja kieltäydytään ottamasta panadolit, buranat ym. Ironiaa vai kuinka? Oma mielipiteeni on että mitä naturaalimmin sitä parempi. Pidetään huolta kehosta ennen kuin scheibat on housussa. Kaikelta ei voi välttyä ja joskus on vaan viisasta sairastaa jotta se keho puhdistuu ja vastustuskyky nousee. En ole tänä vuonna välttynyt flunssalta mutta onneksi se kesti vain pari päivää (koputetaan puuta). Se tekee hyvää pitkässä juoksussa kokonaisuudelle ja vastustuskyvyn kehittämiselle.

Pienyrittäjän näkökulmasta tämä on välillä hankalaa. Mitä enemmän lietsotaan pelkoa, sitä enemmän ihmiset varovat kaikkia kontakteja ja koska omakin työ osteopaattina perustuu ihmisten välisiin kohtaamisiin niin tässä sitä ollaan, puun ja kuoren välissä. Onneksi ei ole vielä ainakaan samanlaista peruutusten aaltoa ollut kuin pandemian alussa mutta huomattavissa on että herkemmin peruutetaan kaikki minkä koetaan olevan “ylimääräistä”.

Kuinka osteopatia auttaa koronan jälkeen?

Jos on korona, se on. Pysy kotona tartuttamasta muita, on sinulla rokotus tai ei. Tule hoitoon kun et enää tartuta sillä se minkä olen huomannut on että koronassa rintakehä vaikuttaa jäykistyvän. Fasciat, lihaksisto, lymfakierto kärsivät. Keuhkot joutuvat koville ja rintakehän jäykistyessä on tärkeää saada pallea kunnolla toimimaan ja jännityksiä/jäykkyyksiä vähemmälle. Hengityksen apulihakset pitää saada pelittämään ja hermotus kohdilleen. Samankaltaisia oireita on huomattu myös rokotuksen jälkeen kipeytyneillä ihmisillä; hengitys ei kulje, kiputiloja jotka siirtyvät raajoihin.

Pallean avaaminen on tärkeää palautumisessa
Osteopaatti avaamassa hengityspalleaa

Osteopatia auttaa paremmin kuin hieronta koska osteopatia menee pintaa syvemmälle. Klassinen, kraniaali- ja biodynaaminen osteopatia ovat turvallisia lähestymistapoja hoitaa ihmistä kokonaisuutena, oli sitten kyse covidin jälkioireista tai muista vastaavista.

Pidä huolta terveydestäsi ja muista liike, terve ravinto ja riittävä uni tämän kaaoksen keskellä.

Jani Hautamäki

Osteopaatti DO

Kehonomi

Helsinki

No Comments
Post a Comment

Personal Training

Treenaa laadukkaasti ja tehokkaasti kansainvälisesti sertifioitujen valmentajien avulla. Lähestymme valmennettavaa aina yksilönä emmekä usko formaatteihin ellei niille löydy todennettua ja käytössä olevaa perustetta. Pitkällinen urheilu- ja valmennustaustamme antaa meille työkalut joihin sinä asiakkaana voit huoletta nojata.

Mikä tekee meistä oikean valmentajan sinulle? 

  • Olemme kv sertifioituja valmentajia. Meidät on akkreditoitu mm NCCAn, DEACn sekä erepsin ja EQFn vaatimusten mukaisesti.
  • Ymmärryksemme anatomiasta ja treenaamisesta ei ole vain kirjoista opittua vaan pohjaamme osaamisemme toiminnalliseen anatomiaan. Me pyrimme kertomaan sinulle valmennettavana olennaisia asioita siitä mitä sinun tulee tietää omasta kehostasi, jotta sinun on helpompi analysoida omaa tekemistäsi.
  • Aivan kuten sinä, myös me ja lukuisat valmennettavamme olemme kohdanneet elämässämme haasteita joiden kanssa sinäkin saatat kamppailla. Tämä antaa meille perspektiiviä ja ymmärrystä. Olemme toki vaativia emmekä päästä sinua helpolla mutta vaikeuksien voittaminen tulee ehdottomasti myös helpommin silloin kun tekemisessä on iloa ja naurua.
  • Ja jos mieluummin treenaat yksin vaikkapa kotona, meillä on siihenkin täydellinen ratkaisu. Etävalmennusapplikaatiomme ja -alustamme ansiosta sinulla ei ole enää YHTÄÄN AINOAA HYVÄÄ SYYTÄ jättää treeniä väliin! Edes karanteenissa.

Fysioterapia / Lantiopohjan fysioterapia

Vastaanotolle voi tulla tuki- ja liikuntaelimistön ongelmissa. Tyypillisiä ongelmia ovat erilaiset niskan, selän ja raajojen kiputilat, toiminnan ongelmat sekä leikkausten ja vammojen jälkitilat. Vastaanotolle voi tulla myös lantionpohjan toimintahäiriöiden sekä suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Siinä hyödynnän myös kuvantavaa ultraääntä sekä tarvittaessa EMG-mittausta. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.
Lue lisää fysioterapian kela-korvattavuudesta klikkaamalla allaolevasta linkistä.

HINTA 70€


VARAA HETIKela-korvaus

FMS-liikeanalyysi

FMS on liiketesti heikkouksien selvittämiseen. Kehon hallinta ennen kuormitusta
voidaan tarkistaa FMS:n ja siitä saatujen tulosten avulla.

Testipatteri sisältää 7 eri liikettä joiden perusteella pisteytetään suoritus. Ota mukaan sisäkengät ja vaatetus joka sallii liikkumisen.

Voice Well

Vastaanotolla keskitytään hengityksen, äänentuoton ja purentaelimistön ongelmiin. Tästä hyötyvät erityisesti äänenkäytön ammattilaiset (näyttelijät, laulajat, opettajat, luennoitsijat yms.). Se sopii erinomaisesti myös hampaiden narskuttelusta ja purentalihasten jännittämisestä kärsiville henkilöille sekä hengittämisen ongelmissa. Huomio on yleensä rintakehän, kaulan ja pään alueella, mutta sitä laajennetaan muille alueille aina tarpeen mukaan.

HINTA 70€/h


VARAA HETI