fbpx
Osteopatia, fysioterapia, hieronta ja valmennus Helsingin keskustassa.

LA – SU KLO 10-17
Soita tänään
Lähetä sähköposti

Myydyimmät tuotteet

Soita tänään
LA – SU KLO 10-17
Lähetä sähköposti

Blog

Osteopatia on yksi osa hyvinvointia

Aivojen hyvinvoinnista pt 2 – Aivotonta ravintoa!

Jatketaan samalla teemalla nyt ja tulevissakin postauksissa, eli aivojen hyvinvointiteemalla á la Kehonomi.

Viime vuosina on tuotettu massiivinen määrä tutkimustietoa terveyden ja hyvinvoinnin saralla, liittyen ruoka-aineisiin ja ruokavalioon. Tässä kiteytettynä aivoille ja niiden kognitiiviselle toiminnalle haitallisimpia tuoteryhmiä..

1. Sokeroidut juomat

Limut ovat suosituimpia kuluttajatuotteita koko planeetalla. Virvoitusjuomateollisuudesta on tullut kilpailija jopa öljytuotannolle. Virvoitusjuomabisnes on tälläkin hetkellä useiden valtioiden agendalla koska tutkimukset ovat osoittaneet sokerijuomien terveydellisen haitan olevan niin suurta että sen suitsemista yritetään eri keinoin. Sokeri kun aiheuttaa siinä määrin tulehduksellisia tiloja kehossa kuin kehossa, altistaen yhä enemmän fataaleille sairauksille vauvasta vaariin..tai mummoon.

2. Roskaruoan prosessoidut hiilarit

Prosessoidut hiilihydraatit kulkevat elimistön läpi ja nostavat veren sokeriarvot pilviin alta aikayksikön heti kun se päätyy ruoansulatuselimistöön. Tämä johtaa lyhyesti ja ytimekkäästi siihen että se prosessoitu tavara tuhoaa sisäelimiä koska elimistö ei ehdi mukautumaan prosessiin.

aivojen hyvinvointi osteopatia helsinki

3. Prosessoitu liha ja rasva

Useilla lihaisilla välipaloilla on taipumus sisältää kemiallisesti modifioituja rasvoja. Nämä maukkaat välipalat aiheuttavat tulehduksia ja suolisto-ongelmia ja lisäksi edesauttavat syövän kehittymistä elimistössä. Näiden sijaan kannattaa suosia lähituotettua lihaa (mahdollisimman orgaanista ja ekologista) ilman lisäaineita tai säilöntäaineita. Sikäli jos syö lihaa..

4. Aspartaami

Kyseinen kemikaali oli Searle-yhtiön aikaansaannos. Tämä makeutusaine tuli varhain kuluttajamarkkinoille jo vuonna 1974. Jos jokin on yhtä pahaa tai jopa pahempaa kuin aito sokeri, on se aspartaami. Eläinkokeissa aspartaamin on todettu aiheuttavan aivoihin tulehduksia, happivajetta sekä masennusta. Tähän kun lisätään fakta että eläinten on todettu olevan vähemmän riippuvaisia aspartaamista kuin ihmisen niin sitä on syytä myös miettiä että kannattaako..

Seuraavaan kertaan. Terveyttä kaikille toivotamme 🙂

Tästä vielä linkkiä edelliseen postaukseen.