fbpx
Osteopatia, fysioterapia, hieronta ja valmennus Helsingin keskustassa.

Myydyimmät tuotteet

Soita tänään
LA – SU KLO 10-17
Lähetä sähköposti

Blog

Osteopatia on yksi osa hyvinvointia

Aivojen hyvinvoinnista pt 2 – Aivotonta ravintoa!

Jatketaan samalla teemalla nyt ja tulevissakin postauksissa, eli aivojen hyvinvointiteemalla á la Kehonomi.

Viime vuosina on tuotettu massiivinen määrä tutkimustietoa terveyden ja hyvinvoinnin saralla, liittyen ruoka-aineisiin ja ruokavalioon. Tässä kiteytettynä aivoille ja niiden kognitiiviselle toiminnalle haitallisimpia tuoteryhmiä..

1. Sokeroidut juomat

Limut ovat suosituimpia kuluttajatuotteita koko planeetalla. Virvoitusjuomateollisuudesta on tullut kilpailija jopa öljytuotannolle. Virvoitusjuomabisnes on tälläkin hetkellä useiden valtioiden agendalla koska tutkimukset ovat osoittaneet sokerijuomien terveydellisen haitan olevan niin suurta että sen suitsemista yritetään eri keinoin. Sokeri kun aiheuttaa siinä määrin tulehduksellisia tiloja kehossa kuin kehossa, altistaen yhä enemmän fataaleille sairauksille vauvasta vaariin..tai mummoon.

2. Roskaruoan prosessoidut hiilarit

Prosessoidut hiilihydraatit kulkevat elimistön läpi ja nostavat veren sokeriarvot pilviin alta aikayksikön heti kun se päätyy ruoansulatuselimistöön. Tämä johtaa lyhyesti ja ytimekkäästi siihen että se prosessoitu tavara tuhoaa sisäelimiä koska elimistö ei ehdi mukautumaan prosessiin.

aivojen hyvinvointi osteopatia helsinki

3. Prosessoitu liha ja rasva

Useilla lihaisilla välipaloilla on taipumus sisältää kemiallisesti modifioituja rasvoja. Nämä maukkaat välipalat aiheuttavat tulehduksia ja suolisto-ongelmia ja lisäksi edesauttavat syövän kehittymistä elimistössä. Näiden sijaan kannattaa suosia lähituotettua lihaa (mahdollisimman orgaanista ja ekologista) ilman lisäaineita tai säilöntäaineita. Sikäli jos syö lihaa..

4. Aspartaami

Kyseinen kemikaali oli Searle-yhtiön aikaansaannos. Tämä makeutusaine tuli varhain kuluttajamarkkinoille jo vuonna 1974. Jos jokin on yhtä pahaa tai jopa pahempaa kuin aito sokeri, on se aspartaami. Eläinkokeissa aspartaamin on todettu aiheuttavan aivoihin tulehduksia, happivajetta sekä masennusta. Tähän kun lisätään fakta että eläinten on todettu olevan vähemmän riippuvaisia aspartaamista kuin ihmisen niin sitä on syytä myös miettiä että kannattaako..

Seuraavaan kertaan. Terveyttä kaikille toivotamme 🙂

Tästä vielä linkkiä edelliseen postaukseen.

Personal Training

Treenaa laadukkaasti ja tehokkaasti kansainvälisesti sertifioitujen valmentajien avulla. Lähestymme valmennettavaa aina yksilönä emmekä usko formaatteihin ellei niille löydy todennettua ja käytössä olevaa perustetta. Pitkällinen urheilu- ja valmennustaustamme antaa meille työkalut joihin sinä asiakkaana voit huoletta nojata.

Mikä tekee meistä oikean valmentajan sinulle? 

  • Olemme kv sertifioituja valmentajia. Meidät on akkreditoitu mm NCCAn, DEACn sekä erepsin ja EQFn vaatimusten mukaisesti.
  • Ymmärryksemme anatomiasta ja treenaamisesta ei ole vain kirjoista opittua vaan pohjaamme osaamisemme toiminnalliseen anatomiaan. Me pyrimme kertomaan sinulle valmennettavana olennaisia asioita siitä mitä sinun tulee tietää omasta kehostasi, jotta sinun on helpompi analysoida omaa tekemistäsi.
  • Aivan kuten sinä, myös me ja lukuisat valmennettavamme olemme kohdanneet elämässämme haasteita joiden kanssa sinäkin saatat kamppailla. Tämä antaa meille perspektiiviä ja ymmärrystä. Olemme toki vaativia emmekä päästä sinua helpolla mutta vaikeuksien voittaminen tulee ehdottomasti myös helpommin silloin kun tekemisessä on iloa ja naurua.
  • Ja jos mieluummin treenaat yksin vaikkapa kotona, meillä on siihenkin täydellinen ratkaisu. Etävalmennusapplikaatiomme ja -alustamme ansiosta sinulla ei ole enää YHTÄÄN AINOAA HYVÄÄ SYYTÄ jättää treeniä väliin! Edes karanteenissa.

Fysioterapia / Lantiopohjan fysioterapia

Vastaanotolle voi tulla tuki- ja liikuntaelimistön ongelmissa. Tyypillisiä ongelmia ovat erilaiset niskan, selän ja raajojen kiputilat, toiminnan ongelmat sekä leikkausten ja vammojen jälkitilat. Vastaanotolle voi tulla myös lantionpohjan toimintahäiriöiden sekä suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Siinä hyödynnän myös kuvantavaa ultraääntä sekä tarvittaessa EMG-mittausta. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.
Lue lisää fysioterapian kela-korvattavuudesta klikkaamalla allaolevasta linkistä.

HINTA 70€


VARAA HETIKela-korvaus

FMS-liikeanalyysi

FMS on liiketesti heikkouksien selvittämiseen. Kehon hallinta ennen kuormitusta
voidaan tarkistaa FMS:n ja siitä saatujen tulosten avulla.

Testipatteri sisältää 7 eri liikettä joiden perusteella pisteytetään suoritus. Ota mukaan sisäkengät ja vaatetus joka sallii liikkumisen.

Voice Well

Vastaanotolla keskitytään hengityksen, äänentuoton ja purentaelimistön ongelmiin. Tästä hyötyvät erityisesti äänenkäytön ammattilaiset (näyttelijät, laulajat, opettajat, luennoitsijat yms.). Se sopii erinomaisesti myös hampaiden narskuttelusta ja purentalihasten jännittämisestä kärsiville henkilöille sekä hengittämisen ongelmissa. Huomio on yleensä rintakehän, kaulan ja pään alueella, mutta sitä laajennetaan muille alueille aina tarpeen mukaan.

HINTA 70€/h


VARAA HETI