fbpx
Osteopatia, fysioterapia, hieronta ja valmennus Helsingin keskustassa.

Myydyimmät tuotteet

Soita tänään
LA – SU KLO 10-17
Lähetä sähköposti

Blog

Aivojen hyvinvointi osteopatia helsinki, Aivojen hyvinvoinnista pt1, Hieroja ja Osteopaatti Helsinki | Kehonomi

Aivojen hyvinvoinnista pt1

Taas on paljon vettä virrannut joessa viime postauksen jälkeen. On ollut melkoista haipakkaa mutta tässä nyt ajateltiin vähän aktivoitua ja laittaa aivosolu kohtaamaan toisensa:)

Viimeksi aivoista puhuessa, oli pointtina kreatiinin merkitys aivojen toiminnan kannalta. Nyt sitten vähän juttua aivojen toimintakyvystä, mitä tulee ikääntymiseen..

Vanhetessa yksi isoimmista muutoksista jota voi ilmetä, on solujen kommunikaation hidastuminen ja väheneminen. Lähimuistin heikkeneminen, nimien, osoitteiden, paikkojen unohtaminen ei vaadi isoa dramatiikkaa kuten sairautta vaan se voi nimenomaisesti johtua synapsien vähyydestä.

Aivojen verenkierron heikkeneminen vaikuttaa aivojen plastisuuteen mutta viime vuosien tutkimukset ovat osoittaneet että vaikka verenkierrolla on tekemistä asian kanssa, suurempi ongelma tulee eteen jos aivoja ei harjoita ja stimuloi.

Pelit, uusien taitojen oppiminen ja jopa työnteko pitää aivot toimintakykyisinä pidempään kuin pelkkä istuskelu neljän seinän sisällä.

Aivojen hyvinvointi osteopatia helsinki, Aivojen hyvinvoinnista pt1, Hieroja ja Osteopaatti Helsinki | Kehonomi

Hyvä kuvaileva kirja virittää aivojesi eri alueita tutkitusti tehokkaasti ja myös kehittää sosiaalisesti monipuolisia taitoja. Fyysinen treenaaminen vaikka kuntosalilla stimuloi aivojen PFC:a eli pre-frontaali cortexia (ohimolohko) joka siis vastaa mm tulevaisuuden suunnitelmista jne.

Meditaatio, mindfulness ja mielikuvaharjoitteet haastavat myös aivojen eri lohkoja ja rakentavat “siltoja” eli synapseja)näiden välille.

Miten voit auttaa aivojasi?

Hengitys

Joka tuutista puskee informaatiota hengityksestä ja sen tärkeydestä. Hyvä niin sillä sitä ei voi korostaa tarpeeksi..hengitys ei pelkästään pidä kehoasi paremmassa jamassa vaan myös aivosi ovat riippuvaisia hengityksestä, etenkin syvästä sellaisesta.

Aivosi tarvitsevat happirikasta verta ja ravinteita veren mukana. Osa aivohermoista on riippuvaisia siitä että hengitysmekanismisi toimii, kuten mm 9. aivohermo eli ns. kiertäjähermo. Vain 10 minuuttia syvähengitysharjoittelua voi tuoda ison muutoksen kognitiivisiin kykyihin.

Musiikki

Kuunnellessasi musiikkia, aivot työskentelevät rajusti selvittääkseen mitä nyt oikein tapahtuu ja käyttää tässä selvitystyössä useita aivolohkoja. Jotkut lohkot kontrolloivat liikkeitäsi, sitä osaa joka laittaa sinut tanssimaan musiikin tahtiin, yhdessä osassa käsitellään ennakointia ja arvuuttelua, yhdessä kielikuvia ja niin edelleen. Nämä stimuloituvat entisestään kun alat itse opettelemaan instrumentin soittamista.

Musiikkia voi hyödyntää myös eri asioiden opiskelussa, taustamusiikkina ja “sytyttimenä”. Tästä esimerkkinä mainittakoon barokkiajan musiikki ja klassinen yleensäkin.

Aivojen hyvinvointi osteopatia helsinki, Aivojen hyvinvoinnista pt1, Hieroja ja Osteopaatti Helsinki | Kehonomi

Ravinto

Tulevissa postauksissa paneudutaan aivojen kannalta tärkeisiin ravintoaineisiin ja niiden vaikutuksiin. Lyhyesti kiteytettynä tulisi välttää liian prosessoitua ravintoa sekä liiallisen sokerin ja suolan käyttöä. Aivosi ovat kehosi moottori ja kaikki mitä syöt heijastuu niin aivojesi toimintaan kuin myös kehosi tilaan.

Ravinto vaikuttaa solujesi koodin tarkkuuteen ennen solujen jakaantumista ja on tärkeä välttää huonoja kopioita. Solujesi on oltava vahvoja jotta ne voivat tappaa virheellistä koodia sisätlävät ja sairauksia aiheuttavat solut ajoissa.

Uni

Aivomme puhdistuvat unen aikana. Unella on suuri merkitys koko aivotoiminnan kannalta. Riittävä ja laadukas uni auttaa kognitiivista kehitystä ja parantaa myös kehoa kun muut hereilläolon aikaiset prosessit eivät vie huomiota väärään suuntaan.

Näin osteopatian opiskelijoina on avautunut myös osteopaattisen hoidon mahdollisuudet erilaisissa ongelmissa koska aivothan välittävät viestejä kehoon. Erilaiset pehmeät tekniikat joita käytämme, on mahdollisuus vaikuttaa aivoista tulevan hermotuksen ja hermoviestinnän välityksellä kokonaisuuteen. Kandee tulla kokeilemaan.

Aivoista jatkamme myös tulevassa postauksessa joka keskittyy ravintopuoleen.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille.

1 Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.

Personal Training

Treenaa laadukkaasti ja tehokkaasti kansainvälisesti sertifioitujen valmentajien avulla. Lähestymme valmennettavaa aina yksilönä emmekä usko formaatteihin ellei niille löydy todennettua ja käytössä olevaa perustetta. Pitkällinen urheilu- ja valmennustaustamme antaa meille työkalut joihin sinä asiakkaana voit huoletta nojata.

Mikä tekee meistä oikean valmentajan sinulle? 

  • Olemme kv sertifioituja valmentajia. Meidät on akkreditoitu mm NCCAn, DEACn sekä erepsin ja EQFn vaatimusten mukaisesti.
  • Ymmärryksemme anatomiasta ja treenaamisesta ei ole vain kirjoista opittua vaan pohjaamme osaamisemme toiminnalliseen anatomiaan. Me pyrimme kertomaan sinulle valmennettavana olennaisia asioita siitä mitä sinun tulee tietää omasta kehostasi, jotta sinun on helpompi analysoida omaa tekemistäsi.
  • Aivan kuten sinä, myös me ja lukuisat valmennettavamme olemme kohdanneet elämässämme haasteita joiden kanssa sinäkin saatat kamppailla. Tämä antaa meille perspektiiviä ja ymmärrystä. Olemme toki vaativia emmekä päästä sinua helpolla mutta vaikeuksien voittaminen tulee ehdottomasti myös helpommin silloin kun tekemisessä on iloa ja naurua.
  • Ja jos mieluummin treenaat yksin vaikkapa kotona, meillä on siihenkin täydellinen ratkaisu. Etävalmennusapplikaatiomme ja -alustamme ansiosta sinulla ei ole enää YHTÄÄN AINOAA HYVÄÄ SYYTÄ jättää treeniä väliin! Edes karanteenissa.

Fysioterapia / Lantiopohjan fysioterapia

Vastaanotolle voi tulla tuki- ja liikuntaelimistön ongelmissa. Tyypillisiä ongelmia ovat erilaiset niskan, selän ja raajojen kiputilat, toiminnan ongelmat sekä leikkausten ja vammojen jälkitilat. Vastaanotolle voi tulla myös lantionpohjan toimintahäiriöiden sekä suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Siinä hyödynnän myös kuvantavaa ultraääntä sekä tarvittaessa EMG-mittausta. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.
Lue lisää fysioterapian kela-korvattavuudesta klikkaamalla allaolevasta linkistä.

HINTA 70€


VARAA HETIKela-korvaus

FMS-liikeanalyysi

FMS on liiketesti heikkouksien selvittämiseen. Kehon hallinta ennen kuormitusta
voidaan tarkistaa FMS:n ja siitä saatujen tulosten avulla.

Testipatteri sisältää 7 eri liikettä joiden perusteella pisteytetään suoritus. Ota mukaan sisäkengät ja vaatetus joka sallii liikkumisen.

Voice Well

Vastaanotolla keskitytään hengityksen, äänentuoton ja purentaelimistön ongelmiin. Tästä hyötyvät erityisesti äänenkäytön ammattilaiset (näyttelijät, laulajat, opettajat, luennoitsijat yms.). Se sopii erinomaisesti myös hampaiden narskuttelusta ja purentalihasten jännittämisestä kärsiville henkilöille sekä hengittämisen ongelmissa. Huomio on yleensä rintakehän, kaulan ja pään alueella, mutta sitä laajennetaan muille alueille aina tarpeen mukaan.

HINTA 70€/h


VARAA HETI