fbpx
Osteopatia, fysioterapia, hieronta ja valmennus Helsingin keskustassa.

Myydyimmät tuotteet

Soita tänään
LA – SU KLO 10-17
Lähetä sähköposti

Blog

kreatiini lihaskasvu hyvinvointi, Kreatiinin voimaa aivoihin!, Hieroja ja Osteopaatti Helsinki | Kehonomi

Kreatiinin voimaa aivoihin!

Kreatiini yhdistetään usein ns bulkkaaviin bodareihin. Useasti törmää artikkeleihin joissakreatiinimonohydraattia tai -pyruvaattia ylistetään treeniä ja suoritusta sekä palautusta parantavina ja nopeuttavina lisäravinteina. Totta tuo on mutta tarkastellaan tätä hieman toisesta näkökulmasta.Eli käsitellään tässä postauksessa kreatiinia aivotoiminnan kannalta.Kerrataanpa vielä mitä on kreatiini.Kreatiini on molekyyli joka koostuu aminohapoista. Kreatiini on myös antioksidantti ja neuromodulaattori ja energia-aineenvaihdunnan säätelijä. Kreatiinia esiintyy luonnossa eritoten punaisessa lihassa. Jos olet vegaani, kannattaa hankkia kreatiini lisäravinteen muodossa koska se on synteettistä ja muodostettu pääsääntöisesti l-arginiinista, glysiinistä ja l-metioniinin sekoituksesta. Nämä ovat kasviperäisiä aminohappoja.Olitpa sitten vegaan, vege tai lihansyöjä hyödyt aivan varmasti kreatiinista. Tosin punainen liha saattaa kyllä enimmäkseen tuhota saavutetut edut aivojen tasolla..puhumattakaan muusta kehosta.kreatiini kehonomi osteopatia hieronta kamppi helsinkiKuinka kreatiini työskentelee aivoissa?Aikalailla samalla tavoin kuin lihaksissa. Kreatiini on kehossa kreatiinifosfaattina jota hyödyntävät mm myosyytit eli lihassolut ja neuronit eli aivosolut. Sekä myosyytit kuin neuronitkin ovat erittäin aktiivisia ja kuluttavat energiaa, ATP:n (adenosiini-tri-fosfaatti) muodossa. Se kuinka aktiivisia nämä solut voivat olla riippuu siitä kuinka hyvin ne voivat kuluttaa fosfaattia muodostaakseen lisää ATP:ta. Kreatiini lisää siis fosfaatin tuotantoa ja fosfaatti osittain myös selittää miksi aivoilla on paljon energiaa.Eräässä tutkimuksessa annettiin vegetaristeille lisäravinteena 6 viikon ajan 5g päivässä kreatiinia tuplasokko-placebo -kontrolloiduissa puitteissa ja huomattiin työmuistin parantuneen placeboryhmään nähden, käyttäen Ravenin edistynyttä progressiivista matriisia.Vuonna 2009 puolestaan tutkimuksissa nähtiin tutkittavilla nousua älykkyysosamäärissä, keskittymiskyvyssä sekä työmuistissa.Kreatiini on myös erittäin tehokas ehkäisemään kognitiivista väsymystä stressaavien tehtävien ratkaisuissa ja harjoitteissa. Tämä on todennettu mm placebo-kontrolloidussa tutkimuksissa terveiden nuorten vapaaehtoisten testattavien tiimoilta jotka osallistuivat ‘Uchida-Kraepelin’ -testiin.Kyseinen testi on epämiellyttävä siinä mielessä että se pyrkii väsyttämään henkisesti, laittamalla testiin osallistuvat toistettaviin mentaalisen kapasiteetin ja matemaattisen osaamisen rajoille.Testissä kreatiinia nauttivat pärjäsivät paremmin eivätkä väsyneet yhtä helposti kuin vertailuryhmä jolle annettiin placeboa.Mielenkiintoisia tutkimuksia tulee eteen vähän väliä. Melkoinen pino on tutkimuksia mm kreatiiniterapiasta, liittyen neuro-degeneratiivisiin sairauksiin kuten Parkinson ja Alzheimer.Kreatiinin käyttömahdollisuuksia tutkitaan myös muiden sairauksien kuten masennuksen, skitsofrenian, fibromyalgian, PTSD:n hoidossa.Kuvassa yksi suosikkimme, Optimum Nutritionin kreatiini. Ei maistu juuri miltään. Paitsi kreatiinilta 🙂kehonomi osteopatia hieronta

Personal Training

Treenaa laadukkaasti ja tehokkaasti kansainvälisesti sertifioitujen valmentajien avulla. Lähestymme valmennettavaa aina yksilönä emmekä usko formaatteihin ellei niille löydy todennettua ja käytössä olevaa perustetta. Pitkällinen urheilu- ja valmennustaustamme antaa meille työkalut joihin sinä asiakkaana voit huoletta nojata.

Mikä tekee meistä oikean valmentajan sinulle? 

  • Olemme kv sertifioituja valmentajia. Meidät on akkreditoitu mm NCCAn, DEACn sekä erepsin ja EQFn vaatimusten mukaisesti.
  • Ymmärryksemme anatomiasta ja treenaamisesta ei ole vain kirjoista opittua vaan pohjaamme osaamisemme toiminnalliseen anatomiaan. Me pyrimme kertomaan sinulle valmennettavana olennaisia asioita siitä mitä sinun tulee tietää omasta kehostasi, jotta sinun on helpompi analysoida omaa tekemistäsi.
  • Aivan kuten sinä, myös me ja lukuisat valmennettavamme olemme kohdanneet elämässämme haasteita joiden kanssa sinäkin saatat kamppailla. Tämä antaa meille perspektiiviä ja ymmärrystä. Olemme toki vaativia emmekä päästä sinua helpolla mutta vaikeuksien voittaminen tulee ehdottomasti myös helpommin silloin kun tekemisessä on iloa ja naurua.
  • Ja jos mieluummin treenaat yksin vaikkapa kotona, meillä on siihenkin täydellinen ratkaisu. Etävalmennusapplikaatiomme ja -alustamme ansiosta sinulla ei ole enää YHTÄÄN AINOAA HYVÄÄ SYYTÄ jättää treeniä väliin! Edes karanteenissa.

Fysioterapia / Lantiopohjan fysioterapia

Vastaanotolle voi tulla tuki- ja liikuntaelimistön ongelmissa. Tyypillisiä ongelmia ovat erilaiset niskan, selän ja raajojen kiputilat, toiminnan ongelmat sekä leikkausten ja vammojen jälkitilat. Vastaanotolle voi tulla myös lantionpohjan toimintahäiriöiden sekä suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Siinä hyödynnän myös kuvantavaa ultraääntä sekä tarvittaessa EMG-mittausta. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.
Lue lisää fysioterapian kela-korvattavuudesta klikkaamalla allaolevasta linkistä.

HINTA 70€


VARAA HETIKela-korvaus

FMS-liikeanalyysi

FMS on liiketesti heikkouksien selvittämiseen. Kehon hallinta ennen kuormitusta
voidaan tarkistaa FMS:n ja siitä saatujen tulosten avulla.

Testipatteri sisältää 7 eri liikettä joiden perusteella pisteytetään suoritus. Ota mukaan sisäkengät ja vaatetus joka sallii liikkumisen.

Voice Well

Vastaanotolla keskitytään hengityksen, äänentuoton ja purentaelimistön ongelmiin. Tästä hyötyvät erityisesti äänenkäytön ammattilaiset (näyttelijät, laulajat, opettajat, luennoitsijat yms.). Se sopii erinomaisesti myös hampaiden narskuttelusta ja purentalihasten jännittämisestä kärsiville henkilöille sekä hengittämisen ongelmissa. Huomio on yleensä rintakehän, kaulan ja pään alueella, mutta sitä laajennetaan muille alueille aina tarpeen mukaan.

HINTA 70€/h


VARAA HETI