fbpx
Osteopatia, fysioterapia, hieronta ja valmennus Helsingin keskustassa.

Myydyimmät tuotteet

Soita tänään
LA – SU KLO 10-17
Lähetä sähköposti

Blog

osteopaatti voi vaikuttaa hyvinvointiin fascian kautta

Osteopatian vaikutus kehon eri kerroksiin

Kehosi on muutakin kuin pelkkää lihaa ja luita. Elävänä, hengittävänä ihmisenä sinulla on monimutkainen järjestelmä toisiinsa liittyviä kerroksia – ihosta lihaksiin ja elimiin – jotka toimivat yhdessä pitääkseen sinut liikkeessä. Tämä on siis fyysinen ja fysiologinen minäsi. Näiden kerrosten lisäksi kehoosi vaikuttavat myös tunteesi ja kokemuksesi. Osteopatian kautta voimme saada kuvan siitä miten nämä kerrokset ovat yhteydessä toisiinsa ja sitä kautta saadaan kenties kehosi ja mielesi synkronoitua. Tässä artikkelissa paneudutaan enemmän siihen, kuinka osteopatia voi vaikuttaa positiivisesti kehosi kerroksiin, pinnallisesta syvempiin.

Kuinka osteopaatti hoitaa ihoa ja fasciaa?

Osteopatia pyrkii tasapainottamaan kehon rakennetta ja toimintaa. Osteopaatit käyttävät iholle ja fascioille eli kalvokerroksille/lihaskalvoille hellävaraisia manipulatiivisia tekniikoita vapauttaakseen rajoituksia ja pyrkien kudosten vapaampaan liikkuvuuteen.

Pinnallisen fascian ja ihokerroksen osteopaattinen hoito tuottaa rentoutta. Fascia on sidekudosta, joka ympäröi lihaksia, elimiä ja luita. Kun fascia on kireä tai jumissa, se voi aiheuttaa kipua ja rajoittaa liikkuvuutta. Fascia on kuin hämähäkin seitti, kolmiulotteinen ja vahva. Fasciaverkosto sisältää myös uusien tutkimusten mukaan  n. 250 miljoonaa hermopäätettä (Schleip, 2020).

Osteopaatit ovat pitkälle koulutettuja tunnustelemaan fascian rajoituksia ja kiinnittymiä. Fascian hoitaminen voi lievittää hermoihin ja verisuoniin kohdistuvaa painetta ja voi myös lisätä imuneste- sekä verenkiertoa. Imunestejärjestelmäsi putsaa kudoksiasi ja kyseinen järjestelmä on  hyvin riippuvainen ympäröivien lihasten ja fascioiden liikkeistä. Fasciajännityksen vapauttaminen auttaa stimuloimaan imunestejärjestelmän virtausta, jotta keho voi puhdistautua tehokkaammin. Fasciakerrokset yhdistävät kehoa sekä siirtävät voimaa kehon eri osien välillä joten on tärkeää hoitaa tätä kalvojärjestelmää. Siihen ei tarvita ns. kovaa “fasciahierontaa” vaan näiden käsittely onnistuu myös vähän pehmeämmillä tavoilla.

Syvemmällä tasolla kehon pinnallisten kerrosten tasapainottaminen parantaa kehon ja mielen välistä yhteyttä. Kun kehosi voi hyvin, mielialasi ja henkinen hyvinvointisi vaikuttavat myönteisesti kokonaisuuteen. Osteopaattisen hoidon ansiosta voit parhaimmillaan tuntea fyysisen ja emotionaalisen itsesi olevan sopusoinnussa.

Jos siis haluat lisätä elinvoimaa, vähentää epämukavuutta ja luoda mielekkään yhteyden kehoosi, osteopatia voi olla juuri sinua varten. Jopa pinnallisiin kerroksiin sovelletuilla hellävaraisilla tekniikoilla voi olla syvällisiä vaikutuksia terveyteesi ja elinvoimaasi.

 

 

fascia ympäröi kaikkia lihaksia

(yllä: kuva fasciasta ja sen tiheydestä)

Ryhdin ja asennon parantaminen

Kun lihasten ja sidekudoksen jännitykset vapautuvat, kehosi löytää helpommin luonnollisen tasapainonsa ja linjauksensa. Asentosi paranee, mikä voi osaltaan vähentää nivelten ja selkärangan painetta. Tämä voi auttaa vähentämään selkä-, niska- ja nivelkipuja.

Fyysisen suorituskyvyn parantaminen

Kun verenkierto, joustavuus ja tasapaino paranevat, kehosi pystyy toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä parantaa fyysistä suorituskykyä työssä, urheilussa ja päivittäisissä toiminnoissa. Liikkumisesta tulee sujuvampaa ja tehokkaampaa. Osteopatia pyrkii optimoimaan terveyden kehosi luonnollisten järjestelmien avulla. Tämän kokonaisvaltaisen lähestymistavan avulla voidaan saavuttaa yleinen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin tunne.

Osteopaattisen hoidon emotionaaliset ja psykologiset vaikutukset

Osteopaattisella hoidolla voi olla syvällisiä vaikutuksia emotionaaliseen ja mentaaliseen hyvinvointiisi. Kun kehosi rentoutuu ja jännitykset sulavat pois, mielesi seuraa perässä. Saatat tuntea hoidon jälkeen yleistä rauhallisuutta ja stressitason vähenemistä. Toisinaan osteopatialla voidaan saada aikaan stimuloiva ja herättelevä vaikutus mikäli sitä tarvitaan.

Osteopatia voi auttaa tasapainottamaan autonomista hermostoasi, joka ohjaa kehosi stressireaktiota., johtaen ahdistuksen, huolen ja ärtyneisyyden tunteiden vähenemiseen. Se voi myös auttaa lievittämään masennusoireita, kuten alakuloisuutta, väsymystä ja keskittymisvaikeuksia. Hellävaraiset tekniikat tietyssä järjestyksessä suoritettuna, tarjoavat hoitavaa kosketusta ja auttavat sinua saamaan sinut takaisin yhteyteen kehosi kanssa.

 

 

osteopatia vapauttaa kehosi jännityksestä

 

Kuinka nopeasti hoito toimii?

Hoidon jälkeen on tarpeen antaa keskushermoston (CNS) palautua. Suoritettu hoito tulee useasti viiveellä, 2-7 päivän marginaalilla. Aivosi käsittelevät sitä mitä hoidossa tehtiin ja se pyrkii ymmärtämään sen ennenkuin hermoviestintä vie sen kehoon. Sama vaikutus on myös esimerkiksi fyysisellä harjoittelulla – lihas kasvaa levossa harjoittelun jälkeen.

Osteopatia pyrkii tasapainottamaan sinua kaikilla tasoilla – fyysisesti, emotionaalisesti ja psyykkisesti. Varaa aikasi osteopaatin vastaanotolle jo tänään, jotta voit kokea kehonhoidon hämmästyttävät hyödyt sekä kehollesi että mielellesi.

 Tästä voit lukea lisää mitä kaikkea osteopatialla voidaan hoitaa.

 

Hinnastoomme tästä linkistä.

 

Personal Training

Treenaa laadukkaasti ja tehokkaasti kansainvälisesti sertifioitujen valmentajien avulla. Lähestymme valmennettavaa aina yksilönä emmekä usko formaatteihin ellei niille löydy todennettua ja käytössä olevaa perustetta. Pitkällinen urheilu- ja valmennustaustamme antaa meille työkalut joihin sinä asiakkaana voit huoletta nojata.

Mikä tekee meistä oikean valmentajan sinulle? 

  • Olemme kv sertifioituja valmentajia. Meidät on akkreditoitu mm NCCAn, DEACn sekä erepsin ja EQFn vaatimusten mukaisesti.
  • Ymmärryksemme anatomiasta ja treenaamisesta ei ole vain kirjoista opittua vaan pohjaamme osaamisemme toiminnalliseen anatomiaan. Me pyrimme kertomaan sinulle valmennettavana olennaisia asioita siitä mitä sinun tulee tietää omasta kehostasi, jotta sinun on helpompi analysoida omaa tekemistäsi.
  • Aivan kuten sinä, myös me ja lukuisat valmennettavamme olemme kohdanneet elämässämme haasteita joiden kanssa sinäkin saatat kamppailla. Tämä antaa meille perspektiiviä ja ymmärrystä. Olemme toki vaativia emmekä päästä sinua helpolla mutta vaikeuksien voittaminen tulee ehdottomasti myös helpommin silloin kun tekemisessä on iloa ja naurua.
  • Ja jos mieluummin treenaat yksin vaikkapa kotona, meillä on siihenkin täydellinen ratkaisu. Etävalmennusapplikaatiomme ja -alustamme ansiosta sinulla ei ole enää YHTÄÄN AINOAA HYVÄÄ SYYTÄ jättää treeniä väliin! Edes karanteenissa.

Fysioterapia / Lantiopohjan fysioterapia

Vastaanotolle voi tulla tuki- ja liikuntaelimistön ongelmissa. Tyypillisiä ongelmia ovat erilaiset niskan, selän ja raajojen kiputilat, toiminnan ongelmat sekä leikkausten ja vammojen jälkitilat. Vastaanotolle voi tulla myös lantionpohjan toimintahäiriöiden sekä suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Siinä hyödynnän myös kuvantavaa ultraääntä sekä tarvittaessa EMG-mittausta. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.
Lue lisää fysioterapian kela-korvattavuudesta klikkaamalla allaolevasta linkistä.

HINTA 70€


VARAA HETIKela-korvaus

FMS-liikeanalyysi

FMS on liiketesti heikkouksien selvittämiseen. Kehon hallinta ennen kuormitusta
voidaan tarkistaa FMS:n ja siitä saatujen tulosten avulla.

Testipatteri sisältää 7 eri liikettä joiden perusteella pisteytetään suoritus. Ota mukaan sisäkengät ja vaatetus joka sallii liikkumisen.

Voice Well

Vastaanotolla keskitytään hengityksen, äänentuoton ja purentaelimistön ongelmiin. Tästä hyötyvät erityisesti äänenkäytön ammattilaiset (näyttelijät, laulajat, opettajat, luennoitsijat yms.). Se sopii erinomaisesti myös hampaiden narskuttelusta ja purentalihasten jännittämisestä kärsiville henkilöille sekä hengittämisen ongelmissa. Huomio on yleensä rintakehän, kaulan ja pään alueella, mutta sitä laajennetaan muille alueille aina tarpeen mukaan.

HINTA 70€/h


VARAA HETI