fbpx
Osteopatia, fysioterapia, hieronta ja valmennus Helsingin keskustassa.

LA – SU KLO 10-17
Soita tänään
Lähetä sähköposti

Myydyimmät tuotteet

Soita tänään
LA – SU KLO 10-17
Lähetä sähköposti

Blog

osteopaatti voi vaikuttaa hyvinvointiin fascian kautta

Osteopatian vaikutus kehon eri kerroksiin

Kehosi on muutakin kuin pelkkää lihaa ja luita. Elävänä, hengittävänä ihmisenä sinulla on monimutkainen järjestelmä toisiinsa liittyviä kerroksia – ihosta lihaksiin ja elimiin – jotka toimivat yhdessä pitääkseen sinut liikkeessä. Tämä on siis fyysinen ja fysiologinen minäsi. Näiden kerrosten lisäksi kehoosi vaikuttavat myös tunteesi ja kokemuksesi. Osteopatian kautta voimme saada kuvan siitä miten nämä kerrokset ovat yhteydessä toisiinsa ja sitä kautta saadaan kenties kehosi ja mielesi synkronoitua. Tässä artikkelissa paneudutaan enemmän siihen, kuinka osteopatia voi vaikuttaa positiivisesti kehosi kerroksiin, pinnallisesta syvempiin.

Kuinka osteopaatti hoitaa ihoa ja fasciaa?

Osteopatia pyrkii tasapainottamaan kehon rakennetta ja toimintaa. Osteopaatit käyttävät iholle ja fascioille eli kalvokerroksille/lihaskalvoille hellävaraisia manipulatiivisia tekniikoita vapauttaakseen rajoituksia ja pyrkien kudosten vapaampaan liikkuvuuteen.

Pinnallisen fascian ja ihokerroksen osteopaattinen hoito tuottaa rentoutta. Fascia on sidekudosta, joka ympäröi lihaksia, elimiä ja luita. Kun fascia on kireä tai jumissa, se voi aiheuttaa kipua ja rajoittaa liikkuvuutta. Fascia on kuin hämähäkin seitti, kolmiulotteinen ja vahva. Fasciaverkosto sisältää myös uusien tutkimusten mukaan  n. 250 miljoonaa hermopäätettä (Schleip, 2020).

Osteopaatit ovat pitkälle koulutettuja tunnustelemaan fascian rajoituksia ja kiinnittymiä. Fascian hoitaminen voi lievittää hermoihin ja verisuoniin kohdistuvaa painetta ja voi myös lisätä imuneste- sekä verenkiertoa. Imunestejärjestelmäsi putsaa kudoksiasi ja kyseinen järjestelmä on  hyvin riippuvainen ympäröivien lihasten ja fascioiden liikkeistä. Fasciajännityksen vapauttaminen auttaa stimuloimaan imunestejärjestelmän virtausta, jotta keho voi puhdistautua tehokkaammin. Fasciakerrokset yhdistävät kehoa sekä siirtävät voimaa kehon eri osien välillä joten on tärkeää hoitaa tätä kalvojärjestelmää. Siihen ei tarvita ns. kovaa “fasciahierontaa” vaan näiden käsittely onnistuu myös vähän pehmeämmillä tavoilla.

Syvemmällä tasolla kehon pinnallisten kerrosten tasapainottaminen parantaa kehon ja mielen välistä yhteyttä. Kun kehosi voi hyvin, mielialasi ja henkinen hyvinvointisi vaikuttavat myönteisesti kokonaisuuteen. Osteopaattisen hoidon ansiosta voit parhaimmillaan tuntea fyysisen ja emotionaalisen itsesi olevan sopusoinnussa.

Jos siis haluat lisätä elinvoimaa, vähentää epämukavuutta ja luoda mielekkään yhteyden kehoosi, osteopatia voi olla juuri sinua varten. Jopa pinnallisiin kerroksiin sovelletuilla hellävaraisilla tekniikoilla voi olla syvällisiä vaikutuksia terveyteesi ja elinvoimaasi.

 

 

fascia ympäröi kaikkia lihaksia

(yllä: kuva fasciasta ja sen tiheydestä)

Ryhdin ja asennon parantaminen

Kun lihasten ja sidekudoksen jännitykset vapautuvat, kehosi löytää helpommin luonnollisen tasapainonsa ja linjauksensa. Asentosi paranee, mikä voi osaltaan vähentää nivelten ja selkärangan painetta. Tämä voi auttaa vähentämään selkä-, niska- ja nivelkipuja.

Fyysisen suorituskyvyn parantaminen

Kun verenkierto, joustavuus ja tasapaino paranevat, kehosi pystyy toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä parantaa fyysistä suorituskykyä työssä, urheilussa ja päivittäisissä toiminnoissa. Liikkumisesta tulee sujuvampaa ja tehokkaampaa. Osteopatia pyrkii optimoimaan terveyden kehosi luonnollisten järjestelmien avulla. Tämän kokonaisvaltaisen lähestymistavan avulla voidaan saavuttaa yleinen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin tunne.

Osteopaattisen hoidon emotionaaliset ja psykologiset vaikutukset

Osteopaattisella hoidolla voi olla syvällisiä vaikutuksia emotionaaliseen ja mentaaliseen hyvinvointiisi. Kun kehosi rentoutuu ja jännitykset sulavat pois, mielesi seuraa perässä. Saatat tuntea hoidon jälkeen yleistä rauhallisuutta ja stressitason vähenemistä. Toisinaan osteopatialla voidaan saada aikaan stimuloiva ja herättelevä vaikutus mikäli sitä tarvitaan.

Osteopatia voi auttaa tasapainottamaan autonomista hermostoasi, joka ohjaa kehosi stressireaktiota., johtaen ahdistuksen, huolen ja ärtyneisyyden tunteiden vähenemiseen. Se voi myös auttaa lievittämään masennusoireita, kuten alakuloisuutta, väsymystä ja keskittymisvaikeuksia. Hellävaraiset tekniikat tietyssä järjestyksessä suoritettuna, tarjoavat hoitavaa kosketusta ja auttavat sinua saamaan sinut takaisin yhteyteen kehosi kanssa.

 

 

osteopatia vapauttaa kehosi jännityksestä

 

Kuinka nopeasti hoito toimii?

Hoidon jälkeen on tarpeen antaa keskushermoston (CNS) palautua. Suoritettu hoito tulee useasti viiveellä, 2-7 päivän marginaalilla. Aivosi käsittelevät sitä mitä hoidossa tehtiin ja se pyrkii ymmärtämään sen ennenkuin hermoviestintä vie sen kehoon. Sama vaikutus on myös esimerkiksi fyysisellä harjoittelulla – lihas kasvaa levossa harjoittelun jälkeen.

Osteopatia pyrkii tasapainottamaan sinua kaikilla tasoilla – fyysisesti, emotionaalisesti ja psyykkisesti. Varaa aikasi osteopaatin vastaanotolle jo tänään, jotta voit kokea kehonhoidon hämmästyttävät hyödyt sekä kehollesi että mielellesi.

 Tästä voit lukea lisää mitä kaikkea osteopatialla voidaan hoitaa.

 

Hinnastoomme tästä linkistä.